Sign In

Послодавци дужни издавати потврду о ангажовању возача у међународном превозу ствари у току ванредне ситуације

Објављено:

Републички штаб за ванредне ситуације донио је на данас одржаној сједници Закључак којим се, у сврху праћења рада возача у међународном превозу ствари у условима проглашене ванредне ситуације, послодавцима са сједиштем у Републици Српској налаже да издају потврду о ангажовању возача у међународном превозу ствари у току ванредне ситуације.

Потврда се издаје за возача који је запослен код послодавца и ангажован на превозу ствари у међународном друмском саобраћају, а самом потврдом ће се олакшати праћење рада возача у међународном превозу ствари у условима проглашене ванредне ситуације, односно поштовање дефинисане изолације.

Наведени закључак донесен је у складу са Наредбом о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом Корона (COVID19) Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, број: 11/08-505-13-40/20 од 15.03.2020. године је у примјени од 16.03.2020. године.

Овом Наредбом, између осталог, дефинисано је и поступање са возачима у међународном превозу ствари.

У Федерацији БиХ је такође донесена наредба, на основу које се идентично као и у Републици Српској, поступа са возачима у међународном превозу ствари.  

Образац и садржај потврде се налази у прилогу. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.