Sign In

Влада Републике Српске одржала 109. сједницу

Објављено:

​Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањалуци, 109. сједницу, којом је предсједавао предсједник Владе Радован Вишковић.


На данашњој сједници, Влада Републике Српске донијела је Уредбу о допунама Уредбе о службеној полицијској легитимацији и полицијској значки.

Разлог за доношење Уредбе о допунама Уредбе о службеној полицијској легитимацији и полицијској значки садржан је у чињеници што је примјена важеће уредбе у пракси показала да је неопходно извршити допуну Уредбе у циљу спречавања злоупотребе полицијске легитимације и полицијске значке од неовлаштених лица, те се приступило изради Приједлога уредбе.

Уредбом се забрањује неовлаштена израда, стављање у промет, посједовање, односно кориштење значке, легитимације или другог обиљежја, те се прописују прекршајне санкције за субјекте који поступају у супротности са претходно наведеним одредбама.


Влада Републике Српске усвојила је Информацију о реализацији пројекта ,,Адаптација постојећих и изградња нових смјештајних и терапијских капацитета у ЈЗУ Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“ Козарска Дубица.

С циљем промоције и афирмације понуде Републике Српске у области бањског туризма, Влада је задужила Министарство финансија да у буџету обезбиједи финансијска средства у износу од 5.000.000,00 КМ за наставак активности из пројекта ,,Адаптација постојећих и изградња нових смјештајних и терапијских капацитета у ЈЗУ Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“ Козарска Дубица".

Наведени пројекат који је од великог значаја за Републику Српску у погледу промоције и афирмације бањског туризма има пројекцију улагања око 32 милиона КМ и биће реализован до 2025. године.


Влада Републике Српске усвојила је Информацију о Нацрту споразума о сарадњи у области борбе против злоупотребе опојних дрога између Канцеларије за борбу против дрога у Влади Републике Србије и Комисије за сузбијање злоупотребе опојних дрога у Републици Српској.

Влада је сагласна да се потпише Споразум о сарадњи у области борбе против злоупотребе опојних дрога између Канцеларије за борбу против дрога у Влади Републике Србије и Комисије за сузбијање злоупотребе опојних дрога у Републици Српској.


Влада Републике Српске донијела је Одлуку о броју, структури и просторном распореду средњих школа у Републици Српској. Овом одлуком утврђује се број, структура и просторни распоред средњих школа у Републици Српској.

Приликом доношења мреже средњих школа узети су у обзир сљедећи критеријуми: број и узраст ученика који завршавају основну школу на одређеном подручју, доступност и једнаки услови за стицање образовања, специфичност подручја, развојне специфичности подручја на основу утврђених потреба за запошљавањем, обезбјеђење комуникације, економичност и рационалност у кориштењу кадра, средстава и опрема, финансијске могућности оснивача и интерес и потребе јединице локалне самоуправе и друштвених партнера.


Влада Републике Српске данас је донијела и Одлуку о испуњености услова за почетак рада Основног суда у Шамцу.

Одлуком се утврђује да су испуњени услови да Основни суд у Шамцу може почети са радом 01.03.2021. године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.