Sign In

Влада Републике Српске одржала 21. посебну сједницу

Објављено:

​Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањалуци, 21. посебну сједницу.

Влада Републике Српске у функцији скупштине Јавног предузећа шумарства „Шуме Републике Српске“ упознала се са Информацијом у вези са радом и пословањом ЈПШ „Шуме Републике Српске“ и планом превазилажења проблема у пословању.

Влада Републике Српске у функцији скупштине овог јавног предузећа је става да директори свих организационих дијелова ЈПШ „Шуме Републике Српске“, који су на крају 2020. године исказали негативни финансијски резултат пословања, морају сносити одговорност и бити разрјешени дужности директора.

Влада Републике Српске тражи од директора ЈПШ „Шуме Републике Српске“  да одмах разријеши директоре свих организационих дијелова предузећа који су на крају 2020. године исказали негативни финансијски резултат пословања, те да основни критериј за именовања вршиоца дужности у тим организационим дјеловима буде стручност и остварени професионални резултати у области шумарства.

Влада Републике Српске задужила је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде да у наредном периоду анализира рад Надзорног одбора и Управе ЈПШ „Шуме Републике Српске“, те у складу са резултатима анализе предложи мјере и активности у погледу рада ових органа.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.