Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са представницима Уније удружења послодаваца

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, састао се данас у Бањој Луци са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске.

У оквиру припрема буџета Републике Српске за 2022. годину, предсједник Владе и представници овог удружења, на предсједником Сашом Тривићем на челу, разговарали су о могућностима за што интензивнију подршку Владе домаћој привреди, у контексту њеног опоравка од економских посљедица пандемије корона вируса.

Током састанка, оцијењено је да домаћа привреда показује знакове опоравка, о чему свједочи значајан раст бруто друштвеног производа, али и раст броја запослених и повећање просјечне плате запослених у Републици Српској. 

Такође, размотрене су планиране активности на изради стратегије запошљавања Републике Српске за период од 2022. до 2026. године, те је закључено да треба наставити са интензивном политиком потицања директних улагања, а с циљем подизања ефикасности производње и броја запослених. 

Истовремено, размотрена је реализација Програма економских реформи за период 2021. – 2023. година, као и овогодишњи акциони план.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.