Sign In

Одржана 85. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 85. сједницу на којој је разматрао епидемиолошку ситуацију у Републици Српској, те донио Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.


У складу са повољнијом епидемиолошком ситуацијом, од 10. 05. 2021. године до 24. 05. 2021. године, дозвољава се рад биоскопа и базена у Републици Српској, уз строго придржавање мјера прописаних од стране ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.


Такође, од 10.05.2021. до 24.05.2021. године дозвољавају се такмичарске aктивности спортских организација и спортиста у групама до 30 лица, без присуства публике или других лица која нису акредитована од стране организатора.


Раније донесене мјере и даље остају на снази, у складу са предметним закључком.


Републички штаб за ванредне ситуације данас је усвојио закључке о расподјели вакцина, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу вакцина здравственим установама.


Ријеч је о расподјели 25 000 доза, компоненте I Sputnik V вакцине и 49.300 доза SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated or COVID-19 Vaccine (Vero Cell) вакцине произвођача SinoPharm.


НАПОМЕНА: Комплетан текст закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на данашњој сједници, доступан је на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти", https://www.vladars.net, те на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.