Sign In

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са делегацијом кинеске компаније Shandong Hi-Speed Group Co. Ltd

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са делегацијом кинеске компаније Shandong Hi-Speed Group Co. Ltd, коју је предводио замјеник директора Менг Јан (Meng Yan). 

На састанку је разговарано о могућностима сарадње са овом компанијом у различитим пројектима изградње и модернизације путне инфраструктуре у Републици Српској, при чему је делегација кинеске компаније Shandong Hi-Speed Group Co. Ltd. изразила заинтересованост за учешће у изградњи диониоце аутопута од Вукосавља до Раче.

Премијер Вишковић истакао је да је изградња аутопута који ће повезати Бања Луку и Београд стратешки приоритет Владе Републике Спске, те поздравио заинтересованост кинеске компаније да учествује у изградњи дионице од Вукосавља до Раче.

На састанку је договoрено да ће разговори о овом, као и о другим потенцијaлним пројектима, бити настављени у наредном периоду.

Осим премијера Вишковића, данашњем састанку присуствовали су и министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар финансија Зора Видовић и директор Јавног предузећа „аутопутеви Републике Српске" Душан Топић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.