Sign In

Одржана 13. сједница УО Компензационог фонда Републике Српске

Објављено:

​Управни одбор Компензационог Фонда Републике Српске одржао је данас 13. сједницу, у Бањалуци, којом је предсједавао предсједник Управног одбора Радован Вишковић.

На данашњој сједници, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је Информацију о активностима ванредних финансијских средстава утрошених за адаптацију простора и набавке адекватне опреме за лијечење ковид пацијената у ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске. Одобрава се исплата новчаних средстава у износу од 4.489.959,47КМ (урачунат ПДВ-е). За реализацију овог Закључка задужују се ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске  и Компензациони фонд Републике Српске. 
Како би се што боље одговорило изазовима пандемије и пружила најбоља здравствена заштита грађанима Републике Српске обољелим од COVID-19, ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске је периоду најинтензивнијег прилива пацијената обољелих од COVID-19, од октобра прошле године, био у ситуацији да мора да проведе велике организационе, просторне и кадровске промјене, као и да покрене процедуре јавних набавки како би на вријеме обезбиједили неопходна средства за лијечење обољелих пацијената.
Ове набавке, између осталог, обухватиле су набавку болничких кревета и терапијских колица за ковид пацијенте Универзитетског клиничког центра Републике Српске, набавку апарата за екстракорпоралну мембранску оксигенацију (ECMO) - вјештачка плућа за ковид пацијенте у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране, набавку апарата за дезинфекцију простора у ковид одјељењима (мобилни уређај са 360° сензором за тачан аутоматски израчун дозе УВ-Ц зрачења и трајања дезинфекције), набавку и монтажу неопходне опреме за дистрибуцију кисеоника за ковид пацијенте, набавку два мобилна РТГ уређаја за ковид пацијенте, као и набавку опреме попут 50 монитора за инванзивни и неинвазивни хемодинамски и респираторни мониторинг, 80 портабилних аспирационих пумпи са прикључком на струју, 50 инфузомата, 100 перфузора, 1.500 аспирационих катетера за затворену аспирацију, 100 маски за неинвазивну механичку вентилацију, 5.000 једнократних цријева за респиратор и 5.000 ХМЕ филтера, потрошног материјала и два транспортна респиратора за потребе проширења капацитета интензивне његе за ковид пацијенте.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се са Информацијом о  пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера у периоду од 01.11. до 30.11.2020. године из средстава Компензационог фонда Републике Српске.
Одобрена је исплата средстава у укупном износу од 138.991,19 KM у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона (SARS-CoV-2) по основу искориштених туристичких ваучера у периоду 01.11. до 30.11.2020. године за 48 пословних субјеката. Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети ресорно министарство.

Такође, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је Информацију о потреби измирења обавеза васпитно-образовних установа у Републици Српској за набавку хигијенских и дезинфикационих средстава, у сврху обезбјеђења несметаног провођења наставног процеса за вријеме трајања пандемије вируса SARS – CoV-2. Одобрена су новчана средства у износу од 576.325,42 КМ на име измирења обавеза васпитно-образовних установа према добављачима за мјесец децембар 2020. године, за набавку хигијенских и дезинфикационих средстава.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.