Sign In

Саопштење за јавност

Објављено:

Питање непокретне имовине ријешено је потписивањем Дејтонског мировног споразума и ниједна нелегална одлука нелегалног постављеног страног чиновника не може промјенити чињеницу да Република Српска има уставно и здраворазумско право да слободно располаже својом имовином, саопштио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Поводом одлуке тзв. високог представника, чији легитимитет није потврђен у Савјету безбједности Уједињених нација, предсједник Владе Радован Вишковић истиче да се ради о бруталном нападу на легитимно право Републике Српске да доноси и усваја законе на својој територији.

-    Предлагањем, а послије тога и усвајањем Закона о непокретној имовини, Република Српска само потврђује оно што је записано у Дејтону – да је непокретна имовина на територији Републике Српске њено власништво, а не БиХ, на које се сада нелегално покушава пренијети то право – нагласио је предсједник Владе.

Предсједник Владе истиче да посљедња одлука нелегално изабраног и тзв. високог представника међународна заједнице представља увертиру у отворено мијешање у рад Уставног суда БиХ, који је у више наврата до сада показао да није имун на притиске страног фактора.

-    Посебно врста лицемјерја и у томе што се тврди да се, усвајањем Закона о непокретеној имовини Републике Српске, наводно „нарушава правна безбједност и инвестиционо окружење“. Напротив, управо се оваквим, нелегалним одлукама нелегално постављених странаца, растјерују инвеститори и уводи потпуна правна нестабилност – истакао је предсједник Владе.  
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.