Sign In

Одржана 86. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас, 86. сједницу, на којој је донио Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.

У складу за овим Закључком од 20.05.2021. до 07.06.2021. године, забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 100 лица и приватна окупљања у групама већим од 50 лица. 

Од сутра, 20.05.2021. године дозвољава се рад „wellness“ и спа центрима.

Такође, од 20.05.2021. до 07.06.2021. године ограничава се радно вријеме у периоду од 06:00 до 24:00 часа, свим врстама угоститељских објеката за исхрану и пиће, без обзира да ли послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност (бензинске пумпне станице, објекти за смјештај и др.), као и приређивачима игара на срећу (кладионице, аутомат клубови, казина, томболе и др.).

Од 21.05.2021. године дозвољава се организација и извођење музике уживо угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће у простору за услуживање на отвореном (љетна башта, тераса, врт), као и на отвореном простору уз строго придржавање мјера прописаних од стране ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

Такође, од 21.05.2021. до 07.06.2021. године дозвољавају се такмичарске aктивности спортских организација и спортиста уз присуство публике уз строго придржавање мјера прописаних од стране ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

Дозвољене активности из овог закључка спроводе се уз пуну одговорност организатора за строго спровођење мјера прописаних од стране ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“. 

Данашњом одлуком Републичког штаба укинута је обавеза правним субјектима, републичким органима управе, органима јединица локалне самоуправе и осталим субјектима који врше јавна овлашћења, да организују рад од куће за раднике за послове за које је то могуће. 

Такође, данашњом одлуком Штаба укинута су ограничења која су се односила на превоз лица аутобусом у градском, приградском и међуградском друмском саобраћају.

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је Информацију о донацији назалних  антигенских тест - китова за доказивање „SARS-CoV-2“ јавним болничким установама.

Републички штаб за ванредне ситуације одобрио је донацију 5.000 назалних  антигенских тест - китова за доказивање „SARS-CoV-2“  за превенцију, сузбијање и отклањање пандемије вируса „SARS-CoV-2“ и болести COVID-19. Расподјела донације тестова извршиће се у складу са распоредним налогом.

Републички штаб за ванредне ситуације се упознао са Информацијом о расподјели 20.463 дозе вакцине произвођача Pfizer/BioNTech. Задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу у складу са наведеним у информацији.

НАПОМЕНА: Комплетан текст закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на данашњој сједници, доступан је на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти", https://www.vladars.net, те на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.