Sign In

На рафовима у Српској ускоро поједини производи по знатно нижим цијенама

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је данас грађанима да ће се ускоро на рафовима трговаца у Републици Српској појавити одређен број производа по знатно нижим цијенема.


Премијер Вишковић данас је у Бањалуци, заједно са министром трговине и туризма Денисом Шулићем, разговарао са представницима трговаца, добављача и домаћих произвођача на тему могућности проширења кампање „Друштвено одговорно“, у чијем је средишту исказивање солидарности према потрошачима, пласирањем производа по нижим цијенама у продајним објектима у Републици Српској.


Одзив на данашњи састанак представника трговаца, добављача и домаћих произвођача био је велики и на састанку је исказано опредјељење свих за учешће у кампањи снижавања цијена појединих производа.


"На састанку смо договорили да ће у Републици Српској одређени број производа у наредном периоду имати снижене цијене и тиме ћемо да помогнемо грађанима у времену које је изазовно", рекао је премијер Вишковић.


Предсједник Владе Републике Српске је навео да су састанку присуствовали и представници компаније "Неопланта" из Новог Сада који су подржали ову акцију.


"Већина произвођача је рекла да ће поједине производе да дају без марже, што значи да ће производи бити значајно повољнији него сада", додао је премијер Вишковић.


Он је напоменуо да ће бити размотрено колико производа ће бити обухваћено овом иницијативом, на основу броја произвођача који су се одазвали позиву.


Премијер је захвалио учесницима састанка који су се брзо одазвали позиву Министарства трговине и туризма и безрезервно подржали иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Министар трговине и туризма Денис Шулић истакао је да данашњи сасатнак представља други корак у кампањи „Друштвено одговорни“, те захвалио свима који учествују у овој кампањи.


Он је рекао да ће у наредним данима бити дефинисано за које производе ће маржа бити нула одсто и у којим маркетима ће се моћи наћи.


„Само у маркетима који буду дио кампање "Друштвено одговорни" моћи ће се наћи јефтини производи. Сви други маркети ће имати марже од добављача као у претходном периоду“, појаснио је министар Шулић.


Директор продаје компаније "Нелт" из Источног Сарајева Мирсад Бекташевић каже да је дужност и обавеза ове компаније да подржи овакве активности.


"Волио бих да овога буде више. Идемо, ја бих рекао, на више од 50 артикала, за то имате нашу подршку", рекао је Бекташевић.


Директор маркета "Зворничанка" Нинослав Рашковић рекао је да је ова компанија два мјесеца пружала подршку кампањи "Друштвено одговорни".


"Одлучили смо да подржимо активности са проширивањем броја артикала и за просљеђивање производа на полице до крајњих потрошача са нула одсто марже", рекао је Рашковић.


Директор компаније "Сава Семберија" Стево Филиповић рекао је да ће у пуном капацитету подржати ову акцију.


"Биће одређено који производи ће бити са наше стране обезбијеђени без марже и према крањем купцу бити прослијеђени кроз ланце маркета", навео је Филиповић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.