Sign In

Одржана сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници разматрао је епидемиолошку ситуацију у Републици Српској. У погледу епидемиолошке ситуације, у трећој смо седмици мањег броја укупно заражених. Истовремено, у паду је и број лица која су хоспитализована у здравственим установама. У претходних 24 часа укупан број хоспитализованих лица је 1.067, док је на дан 6. априла било 1.461 хоспитализованих и од тада се у највећем броју дана уочава опадање боја хоспитализованих лица.


Републички штаб за ванредне ситуације данас је донио Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.

Према овом Закључку од данас, 23.04.2021. године, дозвољава се рад скијалиштима и скијашким центрима.

Такође, Републички штаб одлучио је да од понедјељка, 26.04.2021. дозволи рад позоришта.


Републички штаб за ванредне ситуације усвојиo је Закључак о донацији Nestle Adriatic BH д.о.о. Босни и Херцеговини, те дао сагласност да се донација у износу од 37.240 CHF, утврђена од стране Савјета министара Босне и Херцеговине, уплати ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске у сврху набавка вакцина и вакциналног материјала потребног за имунизацију.

Републички штаб  за ванредне ситуације задужио је ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да у складу са позитивно правним прописима реализује предметну донацију и да о истом информише Републички штаб за ванредне ситуације.


НАПОМЕНА: Комплетан текст закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на данашњој сједници, доступан је на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти", https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.