Sign In

Јавни позив за пријаву за учешће на обуци „Design Thinking и предузетништво”

Објављено:


На основу Меморандума о сарадњи, потписаног дана 25.03.2022. године између i-dijaspore и Гендер центра Републике Српске, директорица Гендер центра Републике Српске расписујe:

 

ЈАВНИ ПОЗИВ бр. ГЦ-01-323-2/21

за пријаву за учешће на обуци „Design Thinking и предузетништво"

Увод:

У циљу пружања подршке развоју предузетништва жена у Републици Српској и остваривању циљева Гендер акционог плана БиХ 2018-2022, Стратегије развоја предузетништва жена у Републици Српској 2019-2023, те препознајући значај предузетништва жена у процесу унапређења равноправности међу половима, Гендер центar Републике Српске у сарадњи са „i-dijasporom – Дијаспором за развој Босне и Херцеговине", спроводи пројекат под називом „Креативним размишљањем до предузетништва жена".

Пројекат има за циљ да кроз учење и примјену иновативног метода развоја предузетничких идеја – „Design Thinking", оснажи и припреми жене са предузетничким духом да развију и покрену  властити бизнис.

О обуци „Design Thinking и предузетништво":

У оквиру пројекта предвиђена је реализација бесплатне четвородневне обуке током које ће полазнице имати прилику да се упознају са  методом „Design Thinking" и предузетничким алатима, те да уз интерактиван рад и подршку међународних тренерица из ове области, примјене стечена знања и вјештине у развоју властите пословне идеје. Такође, полазнице обуке имаће прилику да чују искуства успјешних и остварених предузетница, које ће причати о свом путу до успјеха.

Најзначајнији аспекти обуке дати су у наставку:

  • Упознавање са новим и другачијим приступом раду и начином рада;
  • Развој пословне идеје на креативан начин уз „Design Thinking" метод у тиму (рад у групи са другим полазницама обуке чије су пословне идеје из истих области, нпр. област информационих технологија, маркетинга, туризма, љепоте и здравља и друге, те рад на примјеру хипотетичке пословне идеје);
  • Примјена стеченог знања и вјештина на властитој пословној идеји;
  • Примјена презентованих алата предузетништва, израда нацрта пословног плана за реализацију властите пословне идеје, припрема и развој продајне презентације;
  • Мотивационе и инспиративне приче успјешних предузетница.

Полазнице ће имати прилику да у другој фази пројекта, аплицирају за бесповратна финансијска средства за реализацију пословне идеје и покретање властитог бизниса. Кандидаткињама које буду одабране за додјелу бесповратних средстава биће пружена и менторска подршка у успостављању и развоју властитог бизниса.

Период и мјесто реализације обуке:

Бања Лука, 30.05.2022 - 02.06.2022.

Услови и рок пријављивања:

За учешће на обуци могу се пријавити све пунољетне жене са пребивалиштем у Републици Српској које посједују пословну идеју и основни ниво познавања енглеског језика, те спремност и опредјељеност да, у сарадњи са тренерицама и осталим полазницама обуке, раде на њеном развоју и конкретизацији.

Заинтересоване жене су дужне попунити Образац за пријаву који је прилог овог јавног позива, те доставити га на и-мејл адресу: protokol@gc.vladars.net

Рок за достављање пријаве је 05.05.2022. године.

Благовременим ће се сматрати пријаве које пристигну у наведеном року на наведену и-мејл адресу. Неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Поступак избора:

Поступак избора пријављених кандидаткиња за учешће на обуци, извршиће се у складу са условима за пријаву наведеним у претходном дијелу, а одабране кандидаткиње биће благовремено обавијештене, путем достављених контакт података, о резултатима јавног позива, као и свим другим информацијама у вези са обуком.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.