Sign In

Oдржана 22. посебна сједница Владе Републике Српске

Објављено:

Влада Републике Српске је на 22. посебној сједници донијела Одлуку о прихватању задужења Републике Српске емисијом обвезница на међународном финансијском тржишту.

У складу са усвојеним Буџетом Републике Српске за 2021. и Одлуком Народне скупштине Републике Српске о дугорочном задужењу за 2021., Република Српска је, путем Министарства финансија, дана 20. априла 2021. успјешно искористила још увијек повољне услове на међународном финансијском тржишту и по први пут емитовала 144А/REGS петогодишње обвезнице деноминоване у еврима у износу од 300 милиона евра по купонској стопи од 4,75%. Обвезнице ће бити излистане на Лондонској берзи као једној од најважнијих и најрегулисанијих свјетских берзи.

У трансакцији је учествовало више од 54 фонда, банке и остала квалификована инвеститора са диверзификованом географском локацијом, од којих су највећи и најзначајнији из: Велике Британије, САД, Швајцарске, Њемачке, те само један финансијски инвеститор из Републике Српске. Република Српска је овом трансакцијом наставила да активно управља јавним дугом и у вријеме кризе изазване пандемијом коронавируса.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.