Sign In

Одржана 76. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 76. сједницу на којој је донио Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.

Овај закључак ступа на снагу 29.03.2021. године.

Тек ступањем на снагу овог закључка престаје да важи Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, донесен 21.03.2021. године.

У складу са овим Закључком, продужава се обустава васпитно-образовног рада у просторијама основних и средњих школа, универзитета и установа за образовање одраслих у Републици Српској, уз обавезу организовања наставе на даљину коришћењем средстава електронске комуникације, и за период од 29.03. до 05.04.2021. године.

Према Закључку од 29.03. до 05.04.2021. године у периоду од 06:00 до 22:00 часова дозвољава се вршење услуге доставе хране и пића као и шалтерска продаја хране и пића без могућности конзумирања унутар и испред угоститељског објекта.

Такође, од 29.03. до 05.04.2021. године, у аутобусима којим се обавља превоз лица у друмском саобраћају, број лица која се превозе не може бити већи од броја регистрованих мјеста за сједење.

Републички штаб за ванредне ситуације на 76. сједници донио је Закључак о расподјели респиратора и заштитних маски из донације Владе Републике Србије.

Републички штаб за ванредне ситуације је усвојио је Информацију о  расподјели респиратора и заштитних маски из донације Владе Републике Србије, те одобрио расподјелу донације 35 респиратора и 10.000 заштитних маски којe донира Влада Републике Србије Републици Српској.

Према овом Закључку, задужен је ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске да, у сарадњи са Заводом за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић", а у циљу реализације активности проширења капацитета за збрињавање и рехабилитацију пост ковид пацијената у Слатини, обезбиједи потребан број респиратора и стручну подршку.

Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници донио је и Закључак о донацији личне заштитне опреме јавним здравственим установама. За реализацију овог Закључка задужен је Фонд здравственог осигурања Републике Српске.

Републички штаба за ванредне ситуације донио је данас одлуку да од понедјељка 29.03.2021. године дозволи обављање услужних и занатских дјелатности чије обављање захтијева непосредан контакт са корисницима (фризерски и други третмани за уљепшавање и дјелатности за његу и одржавање тијела).

НАПОМЕНА: Комплетан текст Закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на данашњој сједници, доступан је на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти", https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.