Sign In

Ресор за европске интеграције

Објављено:

Европске интеграције представљају индустријскo, економскo, политичкo, правнo, социјалнo и културнo интегрисање земаља у Европску унију (ЕУ), те повезивање земаља које су укључене у овај процес са ЕУ и међусобно. Обавезе које из европских интеграција проистичу за све чланице, кандидате и потенцијалне кандидате за чланство су вишеструке, а у виду треба имати комплексност и тежину њиховог испуњавања.

Република Српска је снажно опредијељена за интегрисање у ЕУ и посвећена испуњавању тих обавеза. Једна од најкомплекснијих је усклађивање домаћег законодавства са прописима ЕУ и његова досљедна примјена, што значи да и Република Српска мора обезбиједити усаглашеност свог законодавства са правном тековином ЕУ. Једнако је важно обезбиједити и адекватну укљученост институција Републике Српске у програмирање помоћи, односно кориштење могућности које пружају инструменти помоћи Европске уније, пратити спровођење обавеза која проистичу из процеса европских интеграција у земљи и о томе континуирано извјештавати институције ЕУ, континуирано јачати знањe о процесу европских интеграција, те промовисати и афирмисати европске вриједности.

У том смислу, Ресор за европске интеграције координира активности републичких органа управе и других институција Републике Српске у процесу придруживања и приступања Босне и Херцеговине ЕУ и пружа подршку у свим питањима која се тичу овог процеса. Рад Ресора за европске интеграције организован је у три одјељења. 

 

Више информација о активностима одјељења можете добити путем секција посвећених овим организационим јединицама:


Контакт особa испред Ресора за европске интеграције:

Саша Јоветић, в.д. помоћника министра

Трг Републике Српске 1, 78 000 Бања Лука

Мејл: s.jovetic@meoi.vladars.rs

Телефон: 051/339-311 (1311)Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.