Sign In

Биографија

Објављено:

Наталија Тривић рођена је 1980. године у Бањој Луци. Дипломирала је на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци на Одсјеку журналистика. Магистрирала је Продукцију драмских умјетности и медија на Факултету драмских уметности Универзитета у Београду, гдје је и докторирала на Одсјеку Менаџмент културе и медија.

Седамнаестогодишњу каријеру у медијима заокружила је на мјесту директора Телевизије Републике Српске, након чега је руководила Дирекцијом за маркетинг „Оптима групе“. Успјешно је обављала послове савјетника министра за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Републике Српске.

На локалним изборима 2016. године, повјерењем и гласовима грађана изабрана је за одборника Скупштине града Бања Лука, а потом је именована за начелника Одјељења за културу, туризам и социјалну политику.

 На општим изборима у Босни и Херцеговини 2018. године изабрана је за посланика у Народној скупштини Републике Српске. У децембру 2018. године, одлуком Народне скупштине Републике Српске, изабрана је за министра просвјете и културе Републике Српске.

Удата је и мајка два сина. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.